Tankar om vikt och mat

Vikt och mat är nära sammanlänkade. Om vi har en vikt som vi inte känner oss nöjda med är det lätt att vi lägger skulden på maten. Maten bli ett område där vi känner att vi inte har kontroll eller har misslyckats.

När vi kopplar ihop maten med negativa värden som skuld och skam och känner att vi förlorat kontrollen kan det kännas som om maten är vår fiende.

Maten är aldrig fienden. Vårt förhållningssätt kring ätande mat och vikt är kopplat till vår fysiologi. Våra tankar kring vikt och kropp är ofta påverkade av ideal som styrs av konsumtion. Negativa känslor kring mat, kropp och ätande ger en fysiologisk respons – de påverkar vår matsmältning.

Att coacha människor till en hälsosam vikt där de känner sig nöjd sker bäst när vi kan koppla bort skam och skuldkänslor. När vi kan andas ut och kan återta känslan av kontroll kring mat och ätande.

Vill du veta hur du kan få dina klienter att nå sin idealvikt med positiva övningar och insikter, som inte förstärker negativa värden på vikt, kroppsbild och ätande? Anmäl dig till kursen Yogic FoodCoach

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait